Dear DAVID Community,

In 2016, DAVID and this forum have been integrated into HP Inc.
This forum has been read-only since then, and will be switched off by then end of 2019.

To everyone who has contributed here, we thank you for all your work and for the constructive, helpful and friendly atmosphere you have created!
Please continue to discuss on the HP Support Forums.

missing texture

Problems, solutions and discussion about scanning with a video projector and stripe patterns.

missing texture

Postby Anez » Thu Apr 28, 2016 8:25 am

Hi everybody,

I have Davidl SLS-2 and I have a problem with texture during fusion of scans. Once after fusion is done I get nice texture, but second time with another object (I believe I do everything same), texture disappears after fusion. Does anybody have an idea what is wrong?
Thank you!
Anez
Anez
 
Posts: 4
Joined: Wed Apr 27, 2016 9:34 pm

Re: missing texture

Postby drndadoo » Thu Apr 28, 2016 9:41 am

During the scanning process does the projector shows red, green and blue color at the end of each scan? is the "Auto. Grab Texture" Option checked in Scanning menu? Have you tried to switch texture on/off in Shapefusion menu (shortcut is "T" key)?
drndadoo
DAVID Support
 
Posts: 194
Joined: Tue Mar 24, 2015 3:09 pm

Re: missing texture

Postby Anez » Thu Apr 28, 2016 4:24 pm

Thank you, but yes, projector shows colours, I also have auto grab texture and today I tried switch on/off texture (shape fusion menu). It didn't help. I also know that scans must not be in a group.
Anez
 
Posts: 4
Joined: Wed Apr 27, 2016 9:34 pm

Re: missing texture

Postby drndadoo » Fri Apr 29, 2016 9:33 am

Can you try to export the fusion as .OBJ file and see if the texture is still exported, it should be in .PNG format.
Maybe it´s just a problem for a graphic card to show the texture.
drndadoo
DAVID Support
 
Posts: 194
Joined: Tue Mar 24, 2015 3:09 pm

Re: missing texture

Postby Anez » Fri Apr 29, 2016 1:45 pm

You are right! It's graphic card, on another computer it is all right.
Thank you very much!
Anez
Anez
 
Posts: 4
Joined: Wed Apr 27, 2016 9:34 pm

Re: missing texture

Postby drndadoo » Mon May 02, 2016 9:13 am

You are welcome.

In the Settings > Advanced settings > View3D > AllowSpecialTextureFormats, try to uncheck this option.
It could help with graphic card problems.
drndadoo
DAVID Support
 
Posts: 194
Joined: Tue Mar 24, 2015 3:09 pm


Return to Structured Light Scanning

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests