Dear DAVID Community,

In 2016, DAVID and this forum have been integrated into HP Inc.
This forum has been read-only since then, and will be switched off by the end of 2019.

To everyone who has contributed here, we thank you for all your work and for the constructive, helpful and friendly atmosphere you have created!
Please continue to discuss on the HP Support Forums.

Two camera one projector with DAVID

Problems, solutions and discussion about scanning with a video projector and stripe patterns.

Re: Two camera one projector with DAVID

Postby qulet » Tue Jul 21, 2015 2:57 pm

Hello Ingo attempts to scan conducted today, two cameras and one projector. Opened two instances of "David" and performed a calibration in two instances.Hub4com I fired. I moved to scan in one instance wrote down the result. but the second instance did not have the data to a scan. I did a scan in the second instance and saved. The first instance was in memory scan previously neglected. Gramophone missed tests. I understand that scan at two levels of "David" should be written while simultaneously during one cycle generated by the projector. In mojm case that does not happen.
greetings
Attachments
dwie kamery.png
qulet
 
Posts: 45
Joined: Sat Dec 03, 2011 5:46 pm
Location: Poland

Re: Two camera one projector with DAVID

Postby Ingo » Tue Jul 21, 2015 8:12 pm

Hi qulet,

for me it is not quite clear, what you did.
From the hub4com window I assume, that you only use COM21 and COM22, not the port of your turntable (COM6?).
If you attempt to just use the communication between two David instances, you do not need hub4com.
Just pair the needed Ports in com0com and trigger the second instance directly from the first.
Please see JDM Dyno's post: http://forum.david-3d.com/viewtopic.php?p=31124#p31124.

If you want to reproduce my settings, you have to involve the Arduino, because the arduino-code triggers the process.
Please keep in mind my comments on the differencies between my arduino code for the Adafruit Motorshield and your code for the Polulu.

Best regards
Ingo
SLS-1
SLS-2
Turntable
Ingo
 
Posts: 29
Joined: Thu Jan 15, 2015 12:02 pm
Location: Germany

Re: Two camera one projector with DAVID

Postby qulet » Thu Jul 23, 2015 4:16 pm

Hi Ingo

Thank you for your response
  In fact I confused with these advanced settings. Advanced What settings should be 1 and 2 instance instance "DAVID" without a turntable?
qulet
 
Posts: 45
Joined: Sat Dec 03, 2011 5:46 pm
Location: Poland

Re: Two camera one projector with DAVID

Postby Ingo » Thu Jul 23, 2015 7:36 pm

Hi qulet,

sorry, I do not understand your question.

Best regards
Ingo
SLS-1
SLS-2
Turntable
Ingo
 
Posts: 29
Joined: Thu Jan 15, 2015 12:02 pm
Location: Germany

Re: Two camera one projector with DAVID

Postby qulet » Sat Jul 25, 2015 2:17 pm

Hi Ingo
Thank you for your patience in reading my posts. My question is about the advanced settings in two instances "David" without turntable.
the link viewtopic.php?p=31124#p31124 these settings are missing.

Best regards
qulet
qulet
 
Posts: 45
Joined: Sat Dec 03, 2011 5:46 pm
Location: Poland

Re: Two camera one projector with DAVID

Postby Ingo » Sun Jul 26, 2015 7:16 pm

Hi qulet,

I do not know the answer, please ask JDM Dyno directly, if he will post his advanced settings.

But in principle you have only to link the Ready-Message of instance 1 to the Start-Command of instance 2.
It depends on your approach, what Ready-Message you use. This could either be the 'ModeSL'-message or the 'ScanSaved'-message.
Please keep in mind, that you can only trigger this once. No turntable involved, no further scanning after each instance scanned once.
You have to manually turn your object and start the next scan in instance 1 again manually.

Best regards
Ingo
SLS-1
SLS-2
Turntable
Ingo
 
Posts: 29
Joined: Thu Jan 15, 2015 12:02 pm
Location: Germany

Re: Two camera one projector with DAVID

Postby JDM Dyno » Mon Jul 27, 2015 8:52 pm

1.jpg

2.jpg


is this what you need? I don't have my scanner with me right now but these should be the setting that I used last time I used 2 cameras and one projector

let me know if you need other settings
Camera's: 2 x DFK 42BUC03 Duel Camera,
c615 modified with Computar megapixel lens
lenses: 2 x Pentax 12mm, 2 x Computar 8mm
Optoma ML300 Projector
Turntable

www.jdm-dyno.co.uk
User avatar
JDM Dyno
 
Posts: 185
Joined: Sat May 10, 2014 9:32 pm
Location: England

Re: Two camera one projector with DAVID

Postby JDM Dyno » Mon Jul 27, 2015 9:01 pm

3.jpg

4.jpg

this may help you
Camera's: 2 x DFK 42BUC03 Duel Camera,
c615 modified with Computar megapixel lens
lenses: 2 x Pentax 12mm, 2 x Computar 8mm
Optoma ML300 Projector
Turntable

www.jdm-dyno.co.uk
User avatar
JDM Dyno
 
Posts: 185
Joined: Sat May 10, 2014 9:32 pm
Location: England

Re: Two camera one projector with DAVID

Postby qulet » Sun Aug 09, 2015 2:10 pm

Thank you for PrtScr
qulet
 
Posts: 45
Joined: Sat Dec 03, 2011 5:46 pm
Location: Poland

Previous

Return to Structured Light Scanning

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest